Drukarka fiskalna elzab

Jeżeli prowadzisz restaurację, bar, kawiarnię albo fast-food z zapiekankami ten produkt jest dla Ciebie. Od 2015 roku wszystka osoba podróżująca w Polsce punkt gastronomiczny, również tzw. "małej gastronomii" ma cel rejestrowania sprzedaży poprzez kasę fiskalną niezależnie od wielkości swoich obrotów.

W praktyce w klubach gastronomicznych możemy spotkać dwa pewne typy urządzeń: kasę fiskalną, czyli urządzenie działające samodzielnie oraz drukarkę fiskalną, jaką należy podłączyć do komputera z aplikacją sprzedażową, bo nie przedstawia ona nawet własnej klawiatury. To dodatkowe rozwiązanie kojarzone jest w szybkich restauracjach czy sieciach szybkiej obsługi. Małe lokale zwyczajnie nie posiadają programów komputerowych do obsługi klientów przy poszczególnych stolikach. Kasa fiskalna dla gastronomii powinna posiadać kilka podstawowych cech, odróżniających ją z zwykłej kasy fiskalnej i pomagających pracę kelnerom lub gospodarzom, takich jak: podwyższona odporność na pokrycie i zabrudzenie, wytrzymały akumulator, szybką wymianę papieru, intuicyjną i rzetelną obsługę czy szybki wydruk paragonu, dla użytkownika jaki z niecierpliwością czeka przy stole na nasze rozliczenie. Dodatkowym argumentem istnieje szansa zapisu elektronicznej kopii paragonu, zezwalająca na zapisywanie wydruków np. na mapie pamięci, co pomaga ich pozostawianie przez wymagane przepisami 5 lat. Kasa fiskalna dla gastronomii powinna być optymalne wymiary, pozwalające na jej swobodne używanie na ladzie czy przy stołach oraz przenoszenie po całym domu, a też nowy i wygodny design. Oprogramowanie gastronomiczne kupi na prawdziwe monitorowanie sprzedaży oraz szczegółowe rozliczanie kelnerów. Zakup kasy fiskalnej znaczy dla wielu rozpoczynających działalność sam z zdrowszych nakładów, zatem warto dodać, że przy zastosowaniu kilku warunków można uzyskać na ten kierunek ulgę, sięgającą nawet 90% ceny kasy. Warto także odpowiednio wcześniej rozejrzeć się za kasą dla gastronomii, żeby być możliwość jej sprawdzenia oraz szkolenia pracowników z zasad jej próbowania i zgodności z planami do obsługi punktów restauracyjnych.