Maszynka do miesa z mlynkiem zarnowym

Wilk do mięsa więc nic innego jak maszyna, służąca do rozdrobnienia i mielenia surowego, gotowanego lub mrożonego mięsa, które wywoływane jest dalszej obróbce (produkcji wędlin). Ponieważ urządzenie znajduje zastosowanie w hotelach, restauracjach, supermarketach, placówkach gastronomicznych oraz zakładach zbiorowego żywienia, gdzie ilość przetwarzanego ciała jest wiele silniejsza niż w gospodarstwie domowym, wymiary (gardzieli z podajnikiem ślimakowym oraz zestawu tnącego - siatki, szarpak, noże) i parametry (wydajność, średnica sitka, prędkość obrotowa, otwór gardzieli, moc, zasilanie) wilka do mięsa muszą płacić zapotrzebowaniom przetwórcy.

https://ecuproduct.com/it/ecoslim-modo-rapido-per-una-figura-snella/

Szeroki wybór wilków na targu kupi na wybór odpowiedniego urządzenia na potrzeby placówki, dzięki obecnemu czas na wykonanie potraw ulega skróceniu (rozdrabnianie kilkanaście kilogramów na minutę) i nie wymaga wysokiego kosztu wysiłku fizycznego. Wilki mają postać prostą, elementy można szybko zdemontować, co dobrze ułatwia obsługę, proces czyszczenia i utrzymanie czystości, przychodzi na poprawę warunków higienicznych. Wykonanie dania ze określeni nierdzewnej lub stopów aluminium, wysoka wartość wykonania decyduje o wysokiej wytrzymałości maszyny. Jak całe dania używane w przemyśle spożywczym, wilki muszą robić warunki CE bezpieczeństwa i higieny pracy. Działanie wilka - mięso do rozdrobnienia nasuwa się do gardzieli, następnie po dociśnięciu np. polipropylenowym tłoczkiem zostaje przetłoczone do ślimaka roboczego, a stamtąd do systemu tnącego. Zespół tnący wtłacza mięso w oczka siatki, a wtedy ścinana za pomocą osadzonych noży. Mięso po rozdrobnieniu jest różne z farszami, następnie pakowane w osłonki lub opakowania próżniowe i zdobywane dalszym procesom obróbki, w relacji od rodzaju końcowego produktu - wędliny czy surowe mięso pakowane próżniowo. W relacje od gatunku mięsa stawia się siatki o różnej średnicy oczek oraz noży. Wilki można urządzić w dalekie akcesoria, które umożliwią np. nadziewanie kiełbas, szatkowanie warzyw i sera. To wspaniałe urządzenie, łatwe w jasnych cenach, wykorzystywane w fabrykach gastronomicznych, gdzie produkcja wędlin lub potraw mięsnych nie jest na taką skalę kiedy w ogromnych zakładach przetwórczych, jest gwarantem produktów zdrowszych, nie zawierających konserwantów również różnych ulepszaczy.